Collapick

palvelu

IoT-kehitys sensoreiden tuomat mahdollisuudet

IoT eli esineiden internet viittaa laitteisiin, joita voi yhdistää tietojärjestelmään tuottamaan palvelulle lisäarvoa.

Kotitalouksissa IoT näkyy esimerkiksi etäohjattavissa sähkölukoissa ja lampuissa.

Teollisuudessa voidaan seurata koneiden käyntiaikoja tai liittää niihin automaattisia mittalaitteita, joiden tiedot voidaan yhdistää suoraan muihin järjestelmiin.

Joskus ratkaisu ongelmaan saattaa olla yksinkertainen, joten haasta meitä!

Sensoreiden tuomat mahdollisuudet

GPS-pohjainen varastointi

Asiakkaallamme oli käytössä isot ulkovarastot, mutta niiden ylläpito ja seuranta oli vaikeaa. Kehitimme heille järjestelmän, jossa he pystyvät helposti seuraamaan ulkovarastointiaan GPS-pisteiden avulla ja löytämään haluamansa tuotteet nopeasti.

Ääniohjaus

Hyödyllinen esimerkiksi silloin, kun työntekijällä on jo kädet käytössään eikä niitä haluta irrottaa päätelaitteen käyttämiseen.

Mekaaniset vaihtoehdot

Vaikka tekniikka tuo nykyaikana paljon mahdollisuuksia, on myös olemassa yksinkertaisia ratkaisuja silloin, kun esimerkiksi työskennellään likaisissa tiloissa tai suojavarusteet päällä. Silloin ei aina pystytä käsittelemään perinteisiä näppäimistöjä tai nykyaikaisia kosketusnäyttöjä. Tällöin voidaan järjestelmien käyttöön lisätä mekaanisia painonappeja tai kytkimiä, joilla voidaan ohjata kaikkia käyttöliittymän toimintoja.

Visuaalinen mittaus

Maalaamolinjalla voidaan käyttää visuaalisia mittalaitteita mittaamaan laatua ja lopputulosta. Mittarit voivat kertoa, onko lopputuloksessa pysytty annettujen mitta-arvojen sisällä, jolloin voidaan varmistua laadusta. Samoin mittari voi antaa häiriöilmoituksia automaattisesti, jos raja-arvot rikotaan.

Lämpötila- tai sisäilmasensorit

Lämpötilan mittaus tai sisäilman seuranta voi tuoda tärkeää tietoa laadunvalvontaan.

Visuaaliset ilmoitukset

Visuaalisilla ilmoituksilla voidaan näyttää helposti ja nopeasti tuotantotilassa, jos jollain linjalla tulee esimerkiksi konerikko. Tällöin kaikki lähistöllä olevat ovat heti tietoisia mahdollisesta vaarasta.

Koneiden käyntiajan mittaus

Koneiden käyntiajan mittaaminen tuo tärkeää tietoa tuottavuudesta. Tämä data yhdistettynä työntekijän antamaan tietoon häiriöstä ja sen aiheuttajasta voi tuoda yritykselle suurtakin arvoa.

Jokin muu vaihtoehto?

Onko sinulla mielessäsi jokin vielä mainitsematon vaihtoehto tai tarvitsetko yksinkertaista ratkaisua ongelmaan? Anna meidän auttaa!

Sensoridatan hyödyntäminen

Onko teillä jo käytössä erilaisia sensoreita, mutta datan yhdistäminen muihin järjestelmiin tai niiden hyödyntäminen on ongelmallista? Meillä voi olla siihen jo ratkaisu olemassa!