Collapick

Onko ilmainen ERP riittävä?

ERP / Julkaistu 29.6.2023
Asiantuntija Markku Pyörälä
Lukuaika 5 min

Markkinoilla on tarjolla monia erilaisia ERP järjestelmiä, ja valintaa tehdessä hinta on usein se, joka ratkaisee. Halvan ERP:n hankinta on kuitenkin karhunpalvelus yrityksellesi: sen kehityksessä ei ole harkittu juuri sinun yrityksesi tarpeita, joten on tuurista kiinni maksaako se koskaan itsensä takaisin. Tempo ERP:n hinta koostuu asiantuntijoidemme ja koodareidemme laadukkaasta työnjäljestä, kyvystä tunnistaa asiakkaan tarpeet, sekä tuesta ja kehitystyöstä jota saat meiltä myös järjestelmän käyttöönoton jälkeen.

Halvan ERP:n hankinta on karhunpalvelus yrityksellesi

Tempo ei ole Odoo uusissa kuorissa, vaan pitkän kehitystyön tulos

Collapick Tempon moottorina toimii avoimeen lähdekoodiin perustuva Odoo, jonka perusversio on ilmainen ja kaikkien ladattavissa. On myös yrityksiä, jotka tarjoavat omia suljettuja järjestelmiään erittäin halvalla, jotkut jopa ilmaiseksi – miksi ERP:stä pitäisi siis maksaa?

Odoon ilmaisversio ei ole joka yritykselle käyttövalmis, vaan sen kehittäminen vaatii paljon työtä. Tarvitset siis ERP-asiantuntijan, koodarin joka tuntee Odoon järjestelmät, sekä jonkun jolla on käytännön kokemusta Odoosta, jotta lopputuloksena on ERP joka soveltuu sinun yrityksesi toimintaan. Nämä asiantuntijat tuskin työskentelevät ilmaiseksi. Kannattaa varautua myös siihen, että jos käyttöönotossa tai käytön aikana ilmenee ongelmia, joudut ratkomaan ne itse, tai maksamaan ulkoisista tukipalveluista.

Collapick Tempo ERP perustuu Odoo liiketoiminta-alustaan, mutta osaamisemme ja kokemuksemme avulla olemme hienosäätäneet siitä juuri teollisuuden tarpeet täyttävän toiminnanohjausjärjestelmän. Yksi tärkeimmistä taidoistamme on kyky tulkita asiakkaan tarpeita ja valita oikeat lisäosat ja asetukset, joiden avulla asiakkaan ERP tehostaa tuotantoa eikä hämmennä käyttäjää turhilla ominaisuuksilla tai vaiheilla. Tempon käyttöönottoprosessi sisältää myös laadukasta koulutusta ja testausta, jotta asiakas saa ERP:stä varmasti kaiken irti. Tukipalvelumme on tarjolla joka arkipäivä klo 8-16, ja sen käytöstä on tehty mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Ongelman voi raportoida kuvakaappauksella, ja tukipyyntö ohjautuu meillä sille henkilölle, joka on aiheen asiantuntija. Oman kokemuksemme taustatukena on myös lisäksi koko Odoo-yhteisö, jossa ongelmanratkaisu tehdään yhteisvoimin.

Miten Tempo eroaa halvemmista ERP-paketeista?

Jos ERP:n kehittäminen omin toimin ei onnistu, se pitää siis ostaa. Halvalla, jopa ilmaiseksi saa, mutta minkälaisesta järjestelmästä maksat? Moni pyrkii myymään melko pelkistettyä ERP-pakettia, jonka luvataan kattavan kaikenlaisten yritysten prosessit. Paketit ovat aluksi halpoja, mutta käyttöönoton jälkeen asiakkaalle alkaa hiljalleen tulla erilaisia kuukausikuluja ja palvelumaksuja, eikä tarvittavaa koulutusta ja tuotekehitystä saa ilmaiseksi. Harmillisen yleinen kohtaamamme tapaus on se, että vaikka yritys on hankkinut ja ottanut ERPin käyttöön, se jää lopulta käyttämättä monimutkaisten käyttöliittymien tai riittämättömien ominaisuuksien vuoksi. Suljetut järjestelmät ovat lisäksi jäykempiä kehityksen suhteen, ja liian usein yritys joutuu muuttamaan prosessejaan järjestelmälle sopivaksi, vaikka asian tulisi olla päinvastoin.

Toisin kuin suljetuissa järjestelmissä, avoin lähdekoodi tekee Temposta joustavan, joten asiantuntijamme voivat luoda ominaisuuksia täysin uusiinkin tarpeisiin. Asiakas ei siis joudu maksamaan lisensseistä tai käynnistämään kehitysprojektia yhden ongelman ratkaisua varten. Suljetuissa järjestelmissä uusien ominaisuuksien kehittäminen on myös kallista. Alunperin ilmaisena tarjottu ERP ei siis välttämättä lohduta, kun yrityksen toiminta kehittyy ja järjestelmältä vaadittaisiin enemmän kuin mitä ilmaispakettiin kuului.

Collapick Tempo tarjoaa juuri teollisuuden prosesseihin sopivan kokonaisuuden. Toiminannohjausjärjestelmän lisäksi tukea saa tuotannon digitalisointiin, sovelluskehitykseen, koulutukseen, integraatioon ja vaikka verkkokauppa- ja verkkosivuratkaisuihin. Ratkaisut kehitetään toimialallesi sopivaksi, olitpa sitten teollisuuden, tukkukaupan, tai huoltotyön ammattilainen. 

integraatioilla kootaan markkinoiden parhaat ratkaisut saman katon alle, jotta sinä saat maksimaalisen hyödyn järjestelmästä

Integraatioilla kootaan markkinoiden parhaat ratkaisut saman katon alle

Suljettuja järjestelmiä näppärämmän Odoosta tekee se, että siihen on mahdollista integroida valtava määrä muita laajalti käytettyjä ja suosittuja ohjelmistoja, taloushallinnon rajapinnoista suunnittelu- ja nestausohjelmistoihin ja verkkokauppaintegraatioihin. Lisäpalvelut eivät automaattisesti kuulu Tempo tuoteperheen tuotteisiin, vaan kaikki yrityksesi tarpeet kartoitetaan ajoissa projektin alussa. Et siis joudu maksamaan mistään, mitä et tarvitse. Integraatioita ja ominaisuuksia voi myös ottaa käyttöön projektin jälkeen, joten ERP-järjestelmäsi pystyy kehittymään yhdessä yrityksesi kanssa. 

Emme tyrkytä esimerkiksi taloushallinnon tehtäviin Odoota, kun kyseistä tehtävää varten on olemassa parempia ohjelmistoja. Netvisor, Procountor ja Visma Fivaldi on helppo integroida Tempoon. Muita yleisiä integraatioita ovat muun muassa Boosti ja Nestix -nestausohjelmistot, OWS ja Jakamo tiedonsiirtoon, ja Woocommerce sekä Shopify verkkokaupan hallintaan. Lisämoduuleja ja sovelluksia löytyy Odoon sovelluskaupasta myös erityisiin ja yksityiskohtaisiin tarpeisiin, joita kartoitamme ja testaamme asiakkaidemme puolesta.

Tukenasi liiketoimintasi kehittämisessä ERP-projektin alusta loppuun – ja sen jälkeen

Collapickin kanssa ERP:n suunnittelu ja käyttöönotto on projekti, joka alkaa asiakkaan ideasta ja jatkuu aina valmiin järjestelmän ylläpitoon ja jatkokehitykseen asti. Tarvittavat ominaisuudet, koulutukset ja käyttöönottostrategiat suunnitellaan yhdessä, ja järjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain tärkeysjärjestyksessä, jotta yritystoimintasi ei kuormitu ja työntekijäsi saavat aikaa tutustua järjestelmän eri toimintoihin.

Projektin aikana et ole koskaan yksin, vaan tukenasi sinulla on nimetty yhteyshenkilö ja ajatuksen kanssa valittu asiantuntijatiimi. Asiantuntijamme tuntevat yrityksen prosessit, ERP-järjestelmät ja Odoo-alustan lukuiset konfiguraatioasetukset, ja auttavat tarvittavissa muokkauksissa, kehittävät uusia ominaisuuksia ja tarjoavat tukea ongelmatilanteissa. Näin on myös projektin jälkeen, kun olet ottanut Tempon käyttöösi: Asiantuntijamme ovat apunasi niin jatkokehityksessä, uusissa integraatioissa, lisäpalveluiden käyttöönotoissa, kuin lisäkoulutustarpeissakin. Tempon modulaarinen rakenne skaalautuu yrityksesi kasvun ja tarpeiden mukaan.

Voiko hyvän ERP-järjestelmän hankkia ilmaiseksi?

Suomalainen osaaminen on kallista, koska tuotannossa ja raaka-aineissa panostetaan laatuun, luotettavuuteen ja tehokkuuteen. Sama koskee myös toiminnanohjausta. Laadukkaalla ERP:llä on hintansa, mutta sillä on myös konkreettinen vaikutus tuotannon, varastojen ja myynnin hallintaan ja se tulee maksamaan itsensä takaisin yrityksen kasvaessa ja kehittyessä. Tempo ERP:n hinta näkyy siinä miten panostamme sen tuotekehitykseen: Laadukkaan asiakaspalvelun ja tukitikettijärjestelmämme avulla Tempo kehittyy jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaan. Panostamalla laatuun olemme kehittäneet suomenkielisen helppokäyttöliittymän ja monipuolisen kokoelman lisäosia jotka mukautuvat yrityksesi tarpeisiin.

Meidän kokemuksemme mukaan ilmaiseksi tai edes halvalla ei saa toimivaa ja tehokasta teollisuuden, tukun ja huollon ERP-järjestelmää. Jokaisella yrityksellä on yksilölliset tarpeet ja hyvä ERP vastaa niitä, riisuen samalla turhat vaiheet, tiedot ja valikot; epäilemme, ettei sellainen ERP ole saatavilla halvalla ja hyllyltä valmiina juuri asiakkaan prosesseihin ja toimintaympäristöön sopivana. Tempo ERP on kehitetty yhdessä toimialakohtaisesti asiakkaidemme kanssa. Meidän ja asiakkaamme yhteistyön tuloksena on laadukas, käyttäjäystävällinen ja suomenkielinen toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmä joka toimii aidosti mobiilisti kaikilla laitteilla. Juuri mobiilius on keskeinen ominaisuus nykypäivän prosesseissa, ja lupaus mobiiliudesta voidaan käsittää monella tavalla: On eri asia, että järjestelmä on käytettävissä kannettavilla laitteilla, kuin että se on todella optimoitu niille. Olemme jopa törmänneet tilanteisiin, joissa luvattu mobiili käyttöjärjestelmä onkin lisämaksullinen ominaisuus, mikä ei luonnollisestikaan ole asiakkaalle miellyttävä yllätys.

Voit siis valita halvan järjestelmän, jota joudut joko itse kehittämään, tai joka ei kasva kanssasi, tai voit investoida ERP-järjestelmään joka on luotu tehostamaan juuri sinun yrityksesi toimintaa ja turvaamaan kilpailukykysi.

Varaa veloitukseton Tempo ERP-demo!

Kristian Rasehorn

Myynti ja tilannekartoitus

044 987 0468

kristian.rasehorn@collapick.com

Jarno Laine

Myynti

050 301 2956

jarno.laine@collapick.com

Henri Halmia

Myynti

050 367 0956

henri.halmia@collapick.com