...

Collapick

Esittelyssä Collapickin myyntijohtaja Tero Oksala

ERP / Julkaistu 29.9.2024
Lukuaika 5 min

Tero Oksala aloitti Collapickin myyntijohtajana elokuun alussa. Hän on tuloshakuinen B2B- myynnin ammattilainen ja Pk-yritysten myynnin sekä asiakassuhteiden asiantuntija. Terolla on yli 17-vuoden kokemus valmistavasta teollisuudesta, tukkukaupasta sekä huollosta ja kunnossapidosta, josta viimeiset kymmenen vuotta on vierähtänyt ohjelmistopuolella erilaisissa johtotehtävissä. Ennen siirtymistään Collapickille Tero työskenteli yli viisi vuotta Visma-ohjelmistoyhtiössä, vastaten pääosin myynnin johtamisesta ja kehittämisestä, uusasiakashankinnasta, sekä kumppaniliiketoiminnasta. Monipuolista ohjelmistoalan kokemusta on kertynyt myös Oscar Softwarelta useista eri johtotehtävistä, sekä Lean Forward Oy:lta myynti- ja projektijohtajan roolista.

Tässä haastattelussa Tero kertoo hieman itsestään, urastaan, sekä työstään Collapickilla.

Kuka olet?

Olen Tampereelle asettunut savolainen, joka muutti pirkanmaalle yli 20 vuotta sitten. Olen ollut valmistavan teollisuuden ympyröissä kauan, siten tunnen laajasti erilaisia ohjelmistoja ja toimintatapoja. Minulla on monipuolista kokemusta erityisesti pk- sektorista, mutta sekä tukkukauppa että kunnossapito ovat tulleet myös tutuiksi. Olen nähnyt maailmaa työn puitteissa ja matkustellut paljon, erityisesti Kiinassa ja yhdysvalloissa. Koulutustaustaltani olen insinööri, jolla on ammattikorkeakoulututkinnon lisäksi maisterin paperit.

Urani aikana olen työskennellyt ohjelmistoalan lisäksi teollisuuden parissa muun muassa Lamicanilla, Suomen Muovikoneistuksella, Tamtronilla ja Camoplast Finntrack Oy:llä vaihtelevissa tuotannon ja huollon johtotehtävissä.  Näiden tehtävien kautta on kertynyt syvällinen ymmärrys tuotanto- ja laadunhallintaprosesseista sekä prosessien optimoinnista. Yhdistettynä myyntiosaamiseen se tarjoaa kokonaisvaltaisen näkemyksen myyntistrategioiden kehittämiseen liiketoiminnan tavoitteiden tukemiseksi.

Mitä myyntijohtajan työt pitävät sisällään?

Päätehtäviini kuuluvat myynnin ja myyntiosaamisen kehittäminen, prosessien parantaminen ja edistäminen sekä tarjooman, hinnoittelun ja toimintatapojen hiominen. Osa työtä on tuoda mukanaan oma osaaminen, pitää yhteyttä asiakkaisiin ja tehdä yhteistyötä markkinoinnin kanssa. Lisäksi osallistun aktiivisesti asiakastyöhön, mikä tarkoittaa asiakassuhteiden hoitoa niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

Suurin ero edelliseen työhöni verrattuna on se, että aikaisemmin toiminta oli myös rajatumpaa ja paikoin siiloutunutta, mutta nyt voin vaikuttaa laajemmin koko organisaation toimintaan. Tässä työpaikassa tehtäväkenttä on monipuolisempi ja pääsen osallistumaan eri osa-alueisiin, kuten tuotekehitykseen. 

Johtamistavassani korostuu yhdessä tekeminen, ihmisten tukeminen ja esimerkillä johtaminen. Pyrin jatkuvasti kehittämään toimintaa ja luomaan ympäristön, jossa osaaminen nousee esiin.

Miten aiempi työkokemus tukee tulevaa työtäsi Collapickilla?

Teollisuuskokemus kunnossapidosta, tuotannosta ja huollosta on tietysti sitä niin sanottua oikeata lattiatason osaamista. Kun on ollut ohjelmistoliiketoiminnassa mukana eri yrityksissä, tietää eri ERP-järjestelmiä, tuntee asiakkaat, kilpailijat, yhteistyökumppanit ja markkinat valmiiksi. 

Monipuolisessa työhistoriassa on omat etunsa. Kun on työskennellyt molemmilla puolilla pöytää niin järjestelmäkäyttäjänä kuin ERP-järjestelmämyyjänä huomaa, mitkä ovat ne asiakkaiden oikeat puutteet ja tarpeet. Sitä kautta saa erilaisen näkökulman tekemiseen, kun esimerkiksi tietää, miltä vuosikymmeneltä vaaleanvihreä kone on, kun niillä on tietyt vaihtuvat värit. Monesti ne keskustelut kääntyy ihan erilaisiksi, päästään syvään päätyyn nopeammin. Toki ajan saatossa itse järjestelmäkäyttäjänä kohtaamani ongelmat saattavat olla jo nykyjärjestelmissä ratkaistu.

Miten uusi työsi eroaa aiemmista kokemuksistasi?

Aikaisempiin kokemuksiin verrattuna tässä uudessa työssä on jotain uutta ja vähän samaa. Toimiala ja asiakkaat ovat tuttuja, mutta toimintatavat ja järjestelmät ovat vähän erilaisia. Täällä päätöksenteko on joustavampaa, ja työtehtävät ovat monipuolisempia. Jokaisessa työssä on oppinut paljon uusia asioita ja nähnyt erilaisia toimintatapoja. Jokainen on antanut jotakin hyvää ja uutta. 

Tulevalta työltä odotan viihtyisyyden lisäksi ennen kaikkea sitä, että Collapickin kasvu saadaan kunnolla käyntiin, sillä onnistumiset ruokkivat onnistumisia. 

Mitkä ovat sinun top 5 osaamisalueesi tai vahvuutesi töissä?

Yleisesti ottaen markkinatietämys, teollisuuden osaaminen ja tukkukaupan ymmärrys auttavat todella paljon, kun tietää miten ne bisnesprosessit menevät. Olen asiakaskeskeinen tekijä, ja haluan ymmärtää sekä täyttää asiakkaiden liiketoimintatarpeita, tarjota lisäarvoa, sekä rakentaa pitkäaikaisia asiakassuhteita. 

Lisäksi olen hyvä puhumaan. Minulle on usein sanottu, että pystyn tarvittaessa vakuuttamaan ihmiset monenlaisissa tilanteissa. Pystyn tarttumaan nopeasti asiakkaalla oleviin ongelmakohtiin, mitä kautta päästään konkreettisiin lisäarvoa tuottaviin ratkaisuihin.  Pelisilmän listaisin myös vahvuudeksi, sillä erityisesti asiakastyössä on tärkeä osata lukea erilaisia tilanteista ja toimia niiden mukaisesti.  

Kerro jotain yllättävää itsestäsi

Olen harrastanut keskiaikaista kamppailu-urheilua buhurttia, ja kilpaillut myöskin MM-kisoissa. Lajin juuret ulottuvat keskiajalle, jolloin armeijat harjoittelivat täyshaarniskoissa tylpillä aseilla, ylläpitäen kuntoaan ja taistelutaitojaan. Nykyään buhurtissa käytetään autenttisia kopioita näistä haarniskoista, jotka painavat 20-40 kiloa, sekä tylppiä nuijia, kirveitä ja miekkoja. Kyseessä on täyskontaktilaji, jossa kamppaillaan niin yksilö- kuin joukkueotteluissakin. Se on näyttävä ja hurja laji, jossa lyödään oikeasti ja loukkaantuminen on mahdollista.

Tarvitsetko apua ERP-järjestelmien parissa?

Ota Teroon yhteyttä! Teron vankka osaaminen ERP-järjestelmistä ja liiketoimintaprosesseista auttaa yritystäsi kasvamaan ja tehostamaan toimintaansa. Olipa kyse järjestelmien tehostamisesta tai liiketoiminnan strategisista kysymyksistä, Tero auttaa löytämään juuri sinun yrityksellesi oikeat ratkaisut.

Tero Oksala

Myyntijohtaja

044 574 9886

tero.oksala@collapick.com