Collapick

Markku Pyörälä Collapick Company Oy:n toimitusjohtajaksi 1.6.2022 alkaen

Teollisuuden ja tukkukaupan ERP-toimittaja Collapick Company Oy vaihtaa toimitusjohtajaa vahvistaakseen kasvustrategiaansa

Muutoksen seurauksena Petteri Torssonen siirtyy teknologiajohtajaksi ja toimitusjohtajaksi nousee myyntijohtaja Markku Pyörälä, 44.

Markun ja Petterin mukaan roolimuutos perustui haluun saada ”palikat oikeille paikoilleen”. Petteri kertoo, että Markun liiketoiminnallinen kokemus sekä myyntiorientoituneisuus ovat tuoneet lisää vauhtia yritykseen ja näin ollen on helppo luovuttaa Collapickin vetovastuu Markulle.

Markku puolestaan kommentoi: ”Meille on kertynyt Petterin johdolla pitkä kokemus teollisuuteen suunnattujen helppokäyttöliittymien toteuttamisesta. Sitä varten on tärkeää, että Petteri pääsee nyt keskittymään Collapickin ERP-tuotteiden kehittämiseen täysillä. Näin varmistamme myös teknologisen kehityksen.”

Tänään uudessa tehtävässään aloittava Markku tuli Collapickiin vuonna 2020 myyntijohtajaksi. Hänellä on ollut keskeinen rooli, kun Collapick on kasvanut koodaritalosta Odoo ERP -toimittajaksi. Uusi strategia on tuottanut tulosta ja nyt tavoitteena on kasvaa seuraavaan kokoluokkaan. 

- Tykkään käydä konttorilla ja tehdä paljon töitä yhdessä muiden kanssa. Säilyy tuntuma asioiden ja ihmisten pulssiin.

Markulla on pitkä ja monipuolinen kokemus ERP-järjestelmistä, taloudesta, myynnistä ja toiminnan kehittämisestä. Odoo ERP -liiketoiminnan luotsaaminen vielä suhteellisen nuoressa yrityksessä innostaa Markkua; hän näkee siinä paljon potentiaalia.

- Meillä on huipputuote ja hyviä ihmisiä. Collapick on läpimurron kynnyksellä, kunhan kasvatamme vielä vähän tunnettuutta. Meillä on kaksi konttoria, joista käsin pystymme palvelemaan koko Suomea tehokkaasti.

Tampereen ja Joensuun konttorit tekevätkin tiivistä yhteistyötä päivittäin. Hurtti huumori ja rento tekeminen yhdistävät molempien paikkakuntien työntekijöitä. Markku nauraa, että hän luottaa heimoajatteluun.

- Motivoituneet, hyvät tyypit, jotka sopeutuvat porukkaan, oppivat kyllä vaikeitakin asioita. Ihmisten palkkaamisessa tärkeintä on, millainen on ihmisenä, ei ikä, koulutus eikä työkokemus. Työssä viihtyminen on monelle nykyään yksi tärkeimmistä arvoista, ja siihen vaikuttavat eniten konttorilla olevat ihmiset.
- Collapickissa haluamme, että kaikki tulevat kuulluiksi, kenen tahansa hyvä idea voidaan laittaa vaikka heti toteutukseen. Matala organisaatiota ja läpinäkyvä, välitön yrityskulttuuri, johon sekä työntekijät että asiakkaat haluavat sitoutua, on meidän juttumme.

Markku jatkaa, että aito asiakaspalvelu on Collapickille tärkeää jo siksikin, että Suomi on niin pieni maa. Johtoideana on tehdä jokainen projekti niin pieteetillä kuin olla ja voi. 

- Teemme tätä työtä tosissamme ja haluamme aidosti löytää asiakkaille toiminnallisesti ja teknologisesti parhaat ratkaisut. Meillä kaikki ovat sitoutuneita yhteisiin arvoihin ja haluavat olla ylpeitä hyvin tehdystä työstä. Totta kai tiedostamme, että ala kuin ala vaatii jatkuvaa oppimista. Ohjelmistoala ei ole siitä poikkeus. Sen takia panostamme tiedon hankkimiseen ja jatkuvaan kehittämiseen, jota myös muutokset tukevat.

Collapick Oy:n missio on nostaa suomalaisten työniloa ja liiketoiminnan tehokkuutta erinomaisten ohjelmistojen avulla. Vuonna 2021 Collapick lanseerasi oman ERP-tuotteen, Collapick Tempon, joka pohjautuu avoimen lähdekoodin Odoo-toiminnanohjausjärjestelmään.

- Monet ERP-järjestelmät ovat käsittämättömän kankeita käyttää ja niiden teknologinen pohja on auttamattoman vanhentunut.

Markku kertoo, että yrityksen tarjooman kohdistaminen ensin teollisuussektorille oli helppo päätös.

- Teollisuudessa meitä auttaa se, että olemme jo tehneet sinne paljon projekteja. Hahmotamme sen alan asiat hyvin. Ei tarvitse aina aloittaa kaikkea alusta, kun on jo kokemusta.
- Nyt olemme laajentaneet repertuaariamme tukkukauppaan. Sinnekin on kehitetty paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Myös verkkokaupat ja niiden integroiminen Odooseen on nousussa, ja meillä on siihen hyviä ratkaisuja.
- Aiomme kasvattaa myyntipuolta Tampereella ja vahvistaa teknologiaosaamista Joensuussa.

Loppuun Markku summaa filosofiansa näin:

Kasvu vaatii paljon työtä, vähän tuuriakin. Tärkeintä ovat hyvät ihmiset, välitön ilmapiiri ja tekemisen meininki.

Tutustu Markkuun ja ota yhteyttä

  • Pari faktaa
  • Mikä ERP-bisneksessä harmittaa?

Perhe

Avopuoliso ja 3 lasta.

Harrastukset

Kuntosali, kuntonyrkkeily, lukeminen, pihan hoito (asuu Pälkäneen maaseudulla). Jatkossa myös koiran hoito, sillä heinäkuussa perheeseen liittyy mäyräkoiran pentu.

Ensimmäinen työpaikka

15-vuotiaana varastotyö Fortumin varastolla. Olin kesätöissä 10 vuotta eri puolella Suomea lämpökeskusprojekteissa. Työmailla pystytettiin uusia ja saneerattiin vanhoja. Markku vitsailee, että hän erikoistui purkutöihin ja maalaukseen, koska ei osannut muuta. 😉

Ensimmäinen tietokone

Toiveissa oli Commodore 64, mutta sain Spectrum 48k:n. Myöhemmin Amiga oli ihan paras pelikone!

Ota yhteyttä ja tutustu ratkaisuihin

Päätösten tekemisen vitkuttelu on ERP-bisneksen pullonkaula


Tuntuu, että Suomessa päätösten tekeminen kestää välillä kohtuuttoman kauan. Ymmärrän, että on tärkeää rakentaa ensin luottamusta. Välillä ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa kaikki on käyty läpi herranjestas ties kuinka monta kertaa, mutta sopimukseen ei vain saada allekirjoitusta. Kilpailijatkin ovat ehkä jo pudonneet pois. Siinä kohtaa hitaus ja päämäärätön odottelu välillä tuskastuttaa.

Itse haluaisin päästä nopeammin töihin tekemään hyvää järjestelmää asiakkaalle. Tuntuu ikävältä kun aikaa tuhlaantuu vitkasteluun sen sijaan, että kehitettäisiin suomalaista yritystoimintaa.
Ota yhteyttä ja tutustu ratkaisuihin