Collapick

Markku Pyörälä Collapick Company Oy:n toimitusjohtajaksi 1.6.2022 alkaen

Ajankohtaista / Julkaistu 1.6.2022 / Muokattu 28.2.2023
Lukuaika 4 min

Teollisuuden ja tukkukaupan ERP-toimittaja Collapick Company Oy vaihtaa toimitusjohtajaa vahvistaakseen kasvustrategiaansa

Muutoksen seurauksena Petteri Torssonen siirtyy teknologiajohtajaksi ja toimitusjohtajaksi nousee myyntijohtaja Markku Pyörälä, 44. 
Markun ja Petterin mukaan roolimuutos perustui haluun saada ”palikat oikeille paikoilleen”. Petteri kertoo, että Markun liiketoiminnallinen kokemus sekä myyntiorientoituneisuus ovat tuoneet lisää vauhtia yritykseen ja näin ollen on helppo luovuttaa Collapickin vetovastuu Markulle.

Markku puolestaan kommentoi: ”Meille on kertynyt Petterin johdolla pitkä kokemus teollisuuteen suunnattujen helppokäyttöliittymien toteuttamisesta. Sitä varten on tärkeää, että Petteri pääsee nyt keskittymään Collapickin ERP-tuotteiden kehittämiseen täysillä. Näin varmistamme myös teknologisen kehityksen.”

Tänään uudessa tehtävässään aloittava Markku tuli Collapickiin vuonna 2020 myyntijohtajaksi. Markulla on pitkä ja monipuolinen kokemus ERP-järjestelmistä, taloudesta, myynnistä ja toiminnan kehittämisestä. Hänellä on ollut keskeinen rooli, kun Collapick on kasvanut koodaritalosta Odoo ERP -toimittajaksi. Uusi strategia on tuottanut tulosta ja nyt tavoitteena on kasvaa seuraavaan kokoluokkaan.  Odoo ERP -liiketoiminnan luotsaaminen vielä suhteellisen nuoressa yrityksessä innostaa Markkua, sillä hän näkee siinä paljon potentiaalia. 

— Meillä on huipputuote ja hyviä ihmisiä. Collapick on läpimurron kynnyksellä, kunhan kasvatamme vielä vähän tunnettuutta. Meillä on kaksi konttoria, joista käsin pystymme palvelemaan koko Suomea tehokkaasti. 

Tampereen ja Joensuun konttorit tekevät tiivistä yhteistyötä päivittäin. Hurtti huumori ja rento tekeminen yhdistävät molempien paikkakuntien työntekijöitä. Markku nauraa, että hän luottaa heimoajatteluun. Motivoituneet, hyvät tyypit, jotka sopeutuvat porukkaan, oppivat kyllä vaikeitakin asioita. Ihmisten palkkaamisessa tärkeintä on, millainen on ihmisenä, ei ikä, koulutus eikä työkokemus. 

—Collapickissa haluamme, että kaikki tulevat kuulluiksi, kenen tahansa hyvä idea voidaan laittaa vaikka heti toteutukseen. Matala organisaatio ja läpinäkyvä, välitön yrityskulttuuri, johon sekä työntekijät että asiakkaat haluavat sitoutua, on meidän juttumme. Työssä viihtyminen on monelle nykyään yksi tärkeimmistä arvoista, ja siihen vaikuttavat eniten konttorilla olevat ihmiset. Tykkään käydä konttorilla ja tehdä paljon töitä yhdessä muiden kanssa. Säilyy tuntuma asioiden ja ihmisten pulssiin. 

Markku kertoo, että aito asiakaspalvelu on Collapickille tärkeää jo siksikin, että Suomi on pieni maa. Johtoideana on tehdä jokainen projekti niin pieteetillä kuin olla ja voi. 

— Teemme tätä työtä tosissamme ja haluamme aidosti löytää asiakkaille toiminnallisesti ja teknologisesti parhaat ratkaisut. Meillä kaikki ovat sitoutuneita yhteisiin arvoihin ja haluavat olla ylpeitä hyvin tehdystä työstä. Totta kai tiedostamme, että ala kuin ala vaatii jatkuvaa oppimista. Ohjelmistoala ei ole siitä poikkeus. Sen takia panostamme tiedon hankkimiseen ja jatkuvaan kehittämiseen, jota myös muutokset tukevat. 

Collapick Oy:n missio on nostaa suomalaisten työniloa ja liiketoiminnan tehokkuutta erinomaisten ohjelmistojen avulla. Collapick kohdensi tarjoomansa ensin teollisuussektorille, mikä oli Markun mukaan helppo päätös. Vuonna 2021 Collapick lanseerasi oman ERP-tuotteen, Collapick Tempon, joka pohjautuu avoimen lähdekoodin Odoo-toiminnanohjausjärjestelmään. 

—Teollisuudessa meitä auttaa se, että olemme jo tehneet sinne paljon projekteja. Hahmotamme sen alan asiat hyvin. Ei tarvitse aina aloittaa kaikkea alusta, kun on jo kokemusta. Nyt vuonna 2022 olemme laajentaneet repertuaariamme tukkukauppaan. Sinnekin on kehitetty paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Myös verkkokaupat ja niiden integroiminen Odooseen on nousussa, ja meillä on siihen hyviä ratkaisuja.

Markku summaa, että monet ERP-järjestelmät ovat käsittämättömän kankeita käyttää ja niiden teknologinen pohja on auttamattoman vanhentunut. Kysyttäessä mikä ERP-bisneksessä harmittaa, Markusta tuntuu, että Suomessa päätösten tekeminen kestää välillä kohtuuttoman kauan. 

– Ymmärrän että on tärkeää rakentaa ensin luottamusta. Välillä ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa kaikki on käyty läpi herranjestas ties kuinka monta kertaa, mutta sopimukseen ei vain saada allekirjoitusta. Kilpailijatkin ovat ehkä jo pudonneet pois. Siinä kohtaa hitaus ja päämäärätön odottelu välillä tuskastuttaa. Itse haluaisin päästä nopeammin töihin tekemään hyvää järjestelmää asiakkaalle. Tuntuu ikävältä kun aikaa tuhlaantuu vitkasteluun sen sijaan, että kehitettäisiin suomalaista yritystoimintaa. Collapickin suunnitelmissa on kasvattaa myyntipuolta Tampereella ja vahvistaa teknologiaosaamista Joensuussa.