Amakin tuotantoinsinööri Santtu Vaistilan mukaan yrityksen tarkoitus on vaihtaa koko ERP-järjestelmä. ”Halusimme sellaisen järjestelmän, mitä voimme käyttää ensin integroituna nykyiseen ERP:hen, ja jossa voimme rajapintojen avulla määritellä, mitä tässä järjestelmässä tehdään. Järjestelmän tuli olla sellainen, joka jatkossa pystyy hoitamaan koko ERP:n velvoitteet ja vastaamaan järjestelmätarpeisiimme, johon tulevaisuudessa on mahdollista koota yhteen paikkaan kaikki tuoterekisterit, toimitukset, varastot, materiaalivarastot, laskutukset, työleimaukset – ehkä myös linkitykset palkanmaksuun”.
Nykyinen ERP ei taivu yrityksen tuotannonohjaukseen, jossa Amakin tarve oli esimerkiksi visualisoida työjonoja eri resursseille. Nykyistä järjestelmää tukemassa oli toinen ohjelmisto jo ennen Collapick Tempoa, mutta se jouduttiin hylkäämään ohjelmiston lakkauttamisen vuoksi. ”Se siirtyi yrityskauppojen kautta toiselle firmalle, joka sulatti ohjelmiston osaksi yrityksen muita tuotteita. Siitä tuli ERP, jota ei voinut käyttää enää toisen järjestelmän osana, emmekä olleet valmiita hankkimaan kokonaista ERP-järjestelmää – kuten emme Collapickinkaan kanssa olleet. Teidän kanssa oli kuitenkin se mahdollisuus, että järjestelmää voidaan käyttää tällaisena siirtymävaiheena. Jos tällainen vaihdos halutaan jossain vaiheessa tehdä, se on myös mahdollista” Vaistila summaa.
Päällimmäinen syy Collapickin valintaan oli tuote, joka mukautui Amakin nykyiseen tilanteeseen. ”Tuotteella on selkeä rakenne ja toimintamalli, mutta siihen voidaan toteuttaa pieniä korjauksia. Se pystyy palvelemaan tulevaisuudessakin meidän muuttuvat tarpeet, eli tukemaan pitkän tähtäimen strategiaamme koskien tietojärjestelmiä tai toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmiä. Myös tuotteen hinta oli kohdillaan” Vaistila kiteyttää.
Projekti lähti liikkeelle alkukartoituksesta, jossa pyydettiin integraation toteuttamiseksi tarvittavat tiedot. ”Rajapintamäärittelyn jälkeen avasimme yhteyden serverillemme tarvittavia muutoksia varten ja siitä se sitten lähti. Projekti eteni aika nopeasti alkumäärittelyjen jälkeen” Vaistila kuvaa.
Amak hyödyntää Collapick Tempoa erityisesti tuotannonohjaukseen sekä kuittauksiin, mutta yrityksen tuotepakettiin kuuluvat myös Odoo-moduulit Huolto, Myynti, sekä Varasto, joista kaksi jälkimmäistä ovat jääneet vähäiselle käytölle – ainakin toistaiseksi. Collapick Tempo teollisuuteen on erityisesti rikastettu valmistavan teollisuuden tarpeisiin kattaen toimintoja, joita Odoon sovellusvalikoimassa ei esimerkiksi ole saatavilla. ”Käytämme Collapick Temposta pääsääntöisesti MES-puolta, eli teemme tuotannon kuormitusta sekä kapasiteettisuunnittelua, sekä keräämme tietoa valmistuneista töistä” Vaistila summaa.
Yritykselle toteutettu integraatio toimii yhteen suuntaan, ja rajapintayhteyksissä on määritelty nykyisestä ERP:stä Collapickin järjestelmään siirtyvät tiedot. Collapick Oy:n projektipäällikkö Juha Helanderin mukaan Amakille toteutettu integraatio hakee yrityksen C9000 ERP-järjestelmästä myyntitilaukset ja niiden tarpeelliset tiedot, kuten toimituspäivämäärän, asiakasviitteen, ja piirustusnumeron. ”C9000 puolella muutettu toimituspäivämäärä päivittyy myös Odooseen. Tuotteissa integraatio hakee tuotteet ja niiden osaluettelot työvaiheineen sekä työaikoineen. C9000:ssa Amak voi määritellä, valmistetaanko vain tilattu määrä vai esimerkiksi sen yli, jolloin yritys varastoi ylimenevän määrän. C9000:sta haetaan tuotettavan tuotteen varastopaikka ja sen hetkinen varastomäärä. Kulutettavista materiaaleista haetaan myös varastopaikka ja määrät (jos sille on asetettu ylimääräisiä huomioita), sekä kulutettava määrä. Integraatio hakee myös verkkolevyltä piirustusdokumentin suoraan käytettäväksi Collapick Tempon MES-moduuliin, jolloin työntekijöillä on aina viimeisin dokumentti saatavilla. Amak kerää tietoa myös susikappaleista, joita voidaan syöttää Tempossa suoraan tai valmistuksen jälkeen”.