Collapick

Collapick Tempo Tukku

Kokonaisvaltainen Odoo ERP tukkukaupan tarpeisiin

Collapick Tempo tukkuun on tukkukauppaan optimoitu moderni ERP-järjestelmä, jonka moottorina toimii Odoon liiketoiminta-alusta. Se kokoaa yhden järjestelmän alle tärkeimmät työkalut varaston, ostojen sekä CRM:n hallintaan. 

Tempon loppuun asti mietityt helppokäyttötoiminnot tekevät varastonhallinnasta äärimmäisen vaivatonta ja luotettavaa. Esimerkiksi varaston helppokäyttöliittymällä hoidat näppärästi vastaanotot ja lähetykset, sekä hallinnoit varastosaldoja. 

Kuten kaikki Collapick Tempo tuoteperheen tuotteet, myös tukkua voidaan laajentaa asiakaskohtaisilla muokkauksilla tai lisäsovelluksilla. Kokonaisuutta rikastavat muun muassa integraatiot verkkokaupparatkaisuihin ja taloushallinnon ohjelmistoihin, sekä Unifaun, BI ja EDI- rajapintayhteydet. 

Miksi valita Tempo ERP tukkukauppaan?

Optimoi ostot kattavasti

+ Automaattiset täydennysehdotukset varastotuotteille kulutustietojen perusteella
+ Ostotilausehdotusten kilpailuttaminen eri toimittajien kesken
+ Ostojen koonti toimittajittain
+ Toimittajahinnastot, alennukset ja kampanjat

Vähennä myyjien stressiä

+ Valitse myytävä tuote, niin Tempo ehdottaa sinulle automaattisesti sen kanssa yhteensopivat vaihtoehtoiset tuotteet ja tarvikkeet. Klikkaa niistä haluamasi lisukkeet tarjouksen optioiksi
+ Hallitse hinnastoja ja alennuksia kätevästi ja monipuolisesti: asiakaskohtaiset, asiakasryhmäkohtaiset ja tuotteisiin perustuvat hinnastot sekä erilaiset alennuskäytännöt ja kampanjat
+Hallitse myyntiputkea kattavalla CRM-järjestelmällä

Hallitse varastoa helposti ja nopeasti

+ Vastaanottojen ja lähetysten kuittaus, saldopäivitykset ja varastosiirrot mobiilisti
+ Viivakoodit ja QR-koodit
+
Reaaliaikaiset saldot hyllypaikkatasolle asti
+ RMA-käsittely reklamaatioiden hoitamiseen asiakaspalvelumoduulilla

Tehokas raportointi ja analytiikka

+ Tehokas raportointi tukkukaupalle oleellisilla mittareilla (esim. toimitusvarmuus, ABC-analyysi lisäosalla)

Verkkokaupat alan parhailla ratkaisuilla

+Täysin integroidut verkkokaupparatkaisut asiakasportaaleineen
+ WordPress ja WooCommerce-ratkaisut, jotka toimivat saumattomasti yhteen Tempon kanssa

Valmiit integraatiot

+ Valmiit integraatiot mm. taloushallinnon ohjelmiin, kuten Netvisor ja Procountor
+ Business Intelligence -integraatiot (esim. Finazilla, BI Book)
+ Outlook- ja Google -integraatiot.
+ Unifaun-yhteensopiva

Varaa veloitukseton kartoitus

Täytä yhteydenottopyyntö demosivulla ja me soitamme sinulle kevyen kartoitussoiton! Kartoituksessa voimme keskustella yrityksesi tilanteesta ja ohjelmistotarpeistasi, sekä arvioida yhdessä, onko Tempo sinulle sopiva ohjelmisto.

Kartoituksen pohjalta voimme varata ajan demoon, jossa asiantuntijamme esittelee sinulle järjestelmää etänä. Myös demo on täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään. 

”Isoin positiivinen muutos ja samalla hyöty on se, että meidän ulkoisen varastotoimijan näkyvyys on parantunut huomattavasti. Me vapautamme tilaukset ja varastolla on näkyvyys etukäteen mitä tilauksia on tulossa. He pystyvät suunnittelemaan työkuormaa, sekä kuljetuksia paremmin ja joustavammin, sekä tekemään itse keräilyt ja muutokset järjestelmästä. Sarjanumerohallinnan myötä tiedämme sisään tulevan-, varastossa olevien,- sekä uloslähtevän tavaran sarjanumerot. Järjestelmään on mahdollista saada myös versiohallintaa, jos sitä halutaan ottaa tarkemmin käyttöön. Kun varasto otti järjestelmän käyttöönsä, meillä on reaaliaikaiset saldot, ja ollaan täysin kartalla siitä, mitä tavaraa meillä on talossa. Järjestelmä myös varaa materiaalin oikein. Aikaisempi manuaalisten lähetysten seulonta ja infoaminen oli todella työllistävä. Nyt kun se menee enemmän automaattisesti, se on tuonut paljon enemmän aikaa keskittyä myös muihin asioihin. Koska meidän resurssit on pääasiassa kohdennettu myyntiin ja asiakaspalveluun, niin se, että logistiikkakumppanimme pystyy ottamaan isompaa roolia auttaa huomattavasti paremman asiakaskokemuksen saavuttamisessa.”

Esko Nurmi & Heli Salminiemi Toimitusjohtaja sekä Logistiikka & toimitusketju | AVION Interactive Oy

Collapick Tempo tukku

Usein kysytyt kysymykset

Kokosimme yhteen Tempo tukku -Odoo ERP:n usein kysytyt kysymykset sekä vastaukset. 

Useimmilla tukkuasiakkaillamme Collapick Tempo on sujuvoittanut logistisia prosesseja ja jäljitettävyyttä. Tempon helppokäyttöliittymät tekevät myös varastotyöntekijöiden työstä selkeää ja intuitiivista. Mm. sarja- ja eräseuranta sekä viimeiset voimassaolopäivät ovat Collapick Tempon vakio-ominaisuuksia.

Varastonhallinta, saldojen ajantasaisuus, logistiikan toiminnot sekä taloushallinto (vain muutamia mainitaksemme) muuttuvat paljon suoraviivaisemmiksi ja sujuvammiksi intuitiivisen ja sujuvan Collapick Tempon avulla. Tyytyväiset tukkuasiakkaamme ovat tästä paras osoitus, kuten esimerkiksi ensihoito- ja ensiaputarvikkeiden erikoisliike Tammed,

Tukkutoimijoilla on usein useita jälleenmyyjiä ja Collapick Tempo toimii myös tässä kuviossa erinomaisena työkaluna. Esimerkiksi eri jälleenmyyjätasoille voidaan asettaa eri hinnastot. Tukkutoiminnassa on yllättävän erilaisia toimintamalleja, ja Tempo taipuu tarvittaessa myös ulkoisen varaston hallintaan sekä siihen, että keräilylupa annetaan keskitetysti. Erikokoisten tuotepakkausten purkaminen yksittäistuotteiksi on yksi tukulle tyypillinen haaste, johon Tempossa on myös ratkaisunsa. Erilaiset regulaatiot vaativat kasvavassa määrin tuotteiden yhteyteen dokumentteja, jotka Tempossa on helppo lisätä esim. suoraan tuotekortille, joten välttämättä ei edes tarvita erillistä tuotetietojärjestelmää.

Collapick Tempossa ei varsinaisesti ole rajoituksia viivakoodin lukulaitteiden suhteen. Lähes kaikki käsiskannerit käyvät. Me hoidamme käytettävän koodin asetukset kuntoon, jotta järjestelmät kommunikoivat keskenään saumattomasti. Olennaisinta on saada tietää, mitä viivakoodeja on tarkoitus lukea ja mihin tarkoitukseen, sekä mitä sovellusta koodien lukemiseen mobiililaitteella käytetään.

Kyllä voi, joskin integraatio vaatii alihankkijalta järjestelmän, jossa on mahdollisuus rajapintaan, josta saadaan halutut tiedot kulkemaan järjestelmien välillä. Kannattaa silti miettiä, mitä on järkevää integroida (täysin eri logiikalla toimivia järjestelmiä ei kannata kovin syvällä tasolla yhdistää teknisistäkin syistä). Tukkukaupassa, johon ei liity valmistamista, jälleenmyyjät ovat usein isommassa roolissa kuin alihankkijat/sopimusvalmistajat. Silloin riittävät monesti EDI-sanomat, jotka Tempossa onnistuvat esimerkiksi OWS:n tai Jakamon kautta, tai tarvittaessa täysin räätälöityinä. Tyypillisesti rajapintojen välillä välitetään tilauksia ja varastosaldoja.

Saldot päivitetään yleensä reaaliajassa, mutta mikäli toiveena on saldojen päivittäminen tiettynä ajankohtana, sekään ei ole Tempolle ongelma. Collapick Tempo taipuu kaikkiin tarpeisiin ja toimintamalleihin. Raportointitarpeet ovat osoittautuneet tukkukaupassa melko yksilöllisiksi. Yritykset seuraavat ja hallitsevat esimerkiksi saapuvan ja lähtevän tavaran riittävyyttä eri tavoin, ja olemme kustomoineet monenlaisia raportteja erilaisiin toimintamalleihin, joissa voidaan ottaa huomioon myös esimerkiksi CRM:n liidit.

Collapick Tempo on erittäin turvallinen järjestelmä, sillä avoimeen lähdekoodiin perustuvaa järjestelmää kehittävät tuhannet ihmiset ympäri maailmaa. Osa heistä pyrkii löytämään pienimpiäkin tietoturvariskejä, jotka poistetaan ennen kuin todellisia riskejä ehtii edes syntyä. Eri käyttäjille annetaan erilaiset käyttöoikeudet, jotta esimerkiksi taloushallinnon toiminnot ovat vain tiettyjen käyttäjien saavutettavissa.

Varsin helposti ja kattavasti, niin verkkokauppa-alustoihin kuin muihinkin järjestelmiin. Raportointitarpeet ovat osoittautuneet tukkukaupassa melko yksilöllisiksi. Yritykset seuraavat ja hallitsevat esimerkiksi saapuvan ja lähtevän tavaran riittävyyttä eri tavoin, ja olemme kustomoineet monenlaisia raportteja erilaisiin toimintamalleihin, joissa voidaan ottaa huomioon myös esimerkiksi CRM:n liidit. Collapick Tempo on integroitavissa myös Googlen ja Outlookin rajapintoihin tarpeen mukaan esimerkiksi kalenterinäkymän tai sähköpostien osalta.

Ehdottomasti. Koulutamme eri käyttäjät juuri niitä ominaisuuksia ajatellen, joita he työssään käyttävät. Keräilijän ei siis tarvitse oppia taloushallinnon toimintoja, vaan jokainen käyttäjä saa omaa työtään koskevaa opastusta.

Collapickin tukitiimi on aina valmiina auttamaan! Tikettijärjestelmän kautta tukipyyntö välittyy heti useammalle asiantuntijalle, joista valikoidaan kyseisen tukitarpeen parhaiten tunteva henkilö auttamaan asiakasta. Tukemme on asiakkaille maksuton. Pidämme myös osaamistamme ajan tasalla kaiken aikaa ja asiakkaidemme järjestelmät päivitetään säännöllisesti ilman että edes huomaat sitä!

Verkkokauppa-alustoilta vaaditaan avoin rajapinta integraatiota varten. Käytännössä näin on kaikkien modernien verkkokauppojen kohdalla, kuten WooCommerce. Lyhyesti sanottuna, Collapick Tempo on integroitavissa kaikkiin verkkokauppa-alustoihin.

Microsoftin tai Googlen kalenteritapahtumat saadaan näkymään Tempossa kunkin työntekijän omassa kalenterissa. Näin vältetään esimerkiksi tapaamisten päällekkäisyydet, kun Tempon kalenteri on integroitu muihin kalentereihin.

Sähköpostit saadaan lähtemään Temposta esim. siten, että järjestelmä lähettää myyntitarjouksen pdf-muodossa asiakkaalle. Tarjous ja sähköposti tallentuvat myös järjestelmään. Jos konfiguroidaan myös vastaanottava palvelin, kun asiakas vastaa suoraan tarjoussähköpostiin, vastaukset kirjautuvat järjestelmään kyseisen tarjouksen oheen ja ovat kaikkien työntekijöiden seurattavissa (joilla on siihen riittävät oikeudet järjestelmässä). Henkilökohtaisia, tarjouksiin liittymättömiä sähköposteja järjestelmästä ei ole tarkoitus seurata eikä lähettää. Lähes kaikkien asiakkaalle lähtevien tietueiden, kuten tarjousten, ohessa on viestikeskus, josta voi lukea, lähettää ja vastaanottaa siihen liittyviä sähköposteja asiakkaan kanssa. Suuri hyöty on siinä, että kaikki oleellinen asiakkaan sopimuskatselmukseen liittyvä keskustelu tallentuu näin Tempoon ja mukaan voidaan helposti liittää esim. tarvittava liitteet. Aiemmin on saatettu käyttää henkilökohtaisia työsähköposteja, joihin kaikilla ei ole pääsyä, mikä hankaloittaa toimintaa esim. lomilla tai kun useampi henkilö viestii saman asiakkaan kanssa. Tempossa voi toki myös tehdä sisäisiä muistiinpanoja, jotka näkyvät vain yrityksen työntekijöille eivätkä lähde asiakkaille.

Tempossa voi tehdä ostotarjouspyynnön, joka lähetetään useammalle toimittajalle. Asetuksilla voi vaikuttaa siihen valitaanko vain yksi tai useampi tarjous ja mitä niille tehdään kilpailutuksen päätteeksi, mutta yleensä tuotteet tilataan halvimmalta toimittajalta ja muut tarjoukset perutaan. Tempossa on työkalut vaihtoehtoisten ostotarjousten vertailemiseen eri kriteerien mukaan. Myös yleistilaus onnistuu: Samasta ostosopimuksesta tehdään useampia yksittäisiä ostotilauksia tarpeen mukaan.

Onko sinulla kysymyksiä?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme! Voit varata suoraan aikaa myös veloituksettomaan järjestelmädemoomme. 

Kristian Rasehorn

Myynti ja tilannekartoitus

044 987 0468

kristian.rasehorn@collapick.com

Jarno Laine

Myynti

050 301 2956

jarno.laine@collapick.com

Henri Halmia

Myynti

050 367 0965

henri.halmia@collapick.com