Collapick

Tempo demo on paras tapa tutustua helppokäyttöiseen ERP:iin

ERP / Julkaistu 5.4.2023
Asiantuntija Kristian Rasehorn
Lukuaika 4 min

Kristian Rasehorn on Collapickin myynnistä ja asiakkaiden tilanne- ja tarvekartoituksesta vastaava asiantuntija, joka on urallaan kohdannut lähes kaikki ERP-järjestelmiä koskevat kysymykset. Hänen mukaansa paras tapa tutustua uuteen järjestelmään on aidon demoesittelyn kautta. Myös asiakkaista huolehtiminen on iso osa Kristianin työpäivää, sillä hän vastaa usein ensimmäisenä asiakkaiden tukipyyntötiketteihin ja ohjaa ne oikeille henkilöille. Kristian on monelle asiakkaallemme ensimmäinen kosketus Collapickiin ja Collapick Tempo -Odoo ERP:hen.

ERP-demo etänä tai paikan päällä

Mitä Tempo demo tarkoittaa?

“Tempon demo on yksinkertaisesti paras tapa esitellä monipuolista ja helppokäyttöistä Collapick Tempoa, jonka moottorina toimii Odoo ERP. Kun asiakkaan kanssa on oltu ensimmäisen kerran kontaktissa ja on sovittu demotilaisuudesta, käyn demossa asiakkaan kanssa yhdessä – joko etäyhteydellä tai paikan päällä – konkreettisesti läpi Tempon eri ominaisuuksia juuri asiakkaan omasta näkökulmasta”, Kristian kertoo rauhalliseen tapaansa.

Demossa on simuloitu myös poikkeustilanteita ja esimerkiksi inhimillisen virheen mahdollisuutta, mikä asiakkaita yleensä kiinnostaakin. Collapick Tempoa on kehitetty Odoon pohjalta suomalaisten asiakkaiden tarpeiden mukaan, joten usein asiakkaat yllättyvät siitä, miten hyvin jo pelkässä esittelydemossa pystytään toteuttamaan heidän jokapäiväisiä toimintojaan simuloidussa ympäristössä.

“Collapick Tempon demotilanteessa keskitytään siihen, mikä asiakkaalle on tärkeintä, oli se sitten varastonhallinta tai tuotanto. Kahdenkeskisessä kohtaamisessa on tärkeää kuunnella asiakasta aidosti ja näyttää ne osat, joita asiakas työssään todella käyttää”, Kristian kuvailee.

Miten vanhasta ERP-järjestelmästä siirrytään Tempon käyttäjäksi?

“Hyvin yleinen kysymys on, miten vanhan järjestelmän tiedot tuodaan uuteen järjestelmään”, Kristian paljastaa. Tempon hienous ja samalla ero useimpiin muihin ERP-järjestelmiin on asioiden linkittyminen toisiinsa, mikä toisinaan vaatii toimintatapojen muutoksen. “Jos asiakas on tottunut aiemmin soveltamaan eri tietokenttien sisältöjen kanssa, Tempon suhteen tulee olla tarkempi. Jotkut saattavat tätä säikähtää, mutta kun kerron syyn olevan se, että huolellisen tietojen syöttämisen etuna on virheiden karsiutuminen kokonaiskuvassa ja yrityksen koko toimitusketjun tehokkuuden parantuminen, ilme usein kirkastuukin”, Tempo-asiantuntija Rasehorn kertoo. Collapick Tempon käyttäjille tarjotaan lisäksi tietty määrä tukea joka kuukausi, jotta siirtymä järjestelmien välillä tapahtuisi sujuvasti ja uuden ERP:n toiminta tulee tutuksi. “Vielä ei ole tullut vastaan yhtään käyttäjää, joka ei olisi oppinut Tempoa sujuvasti käyttämään”, Kristian naurahtaa.

Mikäli yritys on siirtymässä niin sanotusta excel-aikakaudesta toiminnanohjausjärjestelmän pariin, vanhoja tapoja ei ole päässyt muodostumaan ja uuden opettelu on erittäin sujuvaa ja intuitiivista. Tämänkaltaiset asiakkaat ovat usein kiinnostuneita esimerkiksi poikkeustilanteista tuotannossa. “Tokihan järjestelmä näistäkin tilanteista selviää ja kaikkeen on olemassa ratkaisu, mutta yleensä voin rauhoitella asiakasta, että kyseessä on korkeintaan yksi tilanne sadasta, jolloin sitä ei kannata liiaksi edes murehtia”, Rasehorn vakuuttaa.

Maailmanluokan ERP kohtaa pienen yrityksen ketteryyden

Collapick Tempon moottorina toimii Odoo ERP, joka on maailman suurimpia ja globaaleimpia toiminnanohjausjärjestelmiä, jota kehittävät tuhannet ohjelmistokehittäjät ympäri maailmaa, mukaanlukien Collapickin omat asiantuntijat. Collapick Tempo puolestaan on tuotantoon, teollisuuteen, huoltoon sekä tukkutoimintoihin jalostettu toiminnanohjausjärjestelmä, joka on räätälöity erityisesti suomalaisyritysten tarpeisiin sopivaksi. “Vaikka kyseessä on valtavan suuri toimittaja ohjelmiston osalta, asiakkaan apuna on pieni ja ketterä yritys, joka tuntee asiakkaan toimialan vähintään yhtä hyvin kuin Tempon moottorina toimivan Odoo ERP:n. Meillä on maailmanluokan ERP:n tuki, kasvu ja kehitysmahdollisuudet, mutta pienen yrityksen halu palvella aidosti ja paikallisesti”, Kristian summaa Collapickin vahvuuksista. Juuri asiakaspalvelusta Collapick on saanut toistuvasti kiitosta, ja yrityksen asiakastyytyväisyys on erittäin korkealla tasolla.

Pienen yrityksen ketteryys näkyy myös ohjelmistokehityksessä: “Asiakasrajapinnassa työskennellessä kuulen suoraan asiakkailta uusista tarpeista tai toiveista ominaisuuksien osalta, ja voin marssia suoraan ohjelmistokehittäjiemme luokse ja viedä asiakkaan viestin viipymättä perille. Olemme helpottaneet kaikkien asiakkaidemme työtä siten, että yhdeltä saatu kehitysehdotus on usein havaittu niin hyväksi, että se on otettu käyttöön kaikkien osalta”, Rasehorn paljastaa.

Aito käyttökokemus on turvallinen tapa tutustua järjestelmään

Asiakaspalautteista kysyttäessä Rasehorn palaa Collapick Tempon demoon: “Poikkeuksetta on saatu palautetta siitä, kuinka aidosti Collapick Tempoon voi tutustua demoesittelyn avulla. Pelkät kuvakaappaukset ja myyjän kalvosulkeiset eivät juuri kerro todellisesta käyttäjäkokemuksesta vielä mitään, mutta koska luotamme Tempoon itse täysin, haluamme esitellä sitä myös asiakkaille juuri sellaisena kuin se aidossa ympäristössäkin on.”

Koska uuden ERP-järjestelmän käyttöönotto on pitkä ja suhteellisen hintava projekti, Collapick tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden väliaikaisiin demotunnuksiin, joilla järjestelmään pääsee tutustumaan itsenäisesti ajan kanssa. “Olemme voimakkaasti erikoistunut toimija ja ymmärrämme teollisuuden tarpeet. Suomessa ei ole toista vastaavalla tavalla tuotantoon ja teollisuuteen vihkiytynyttä ohjelmistotaloa tai niille räätälöityä ERP-kokonaisuutta, joten jokainen Collapick Tempoon tutustunut asiakas on huomannut Tempon edut muihin järjestelmiin verrattuna jo lyhyen demoesittelyn aikana” Rasehorn kuvailee luottavaisena.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ERP:tä valittaessa?

Vaikeaan kysymykseen löytyy kokeneelta asiantuntijalta selkeä vastaus: “Jos harkitset ERP:n käyttöönottoa tai toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoa, selvitä ensin budjetti. Tutustu huolella eri vaihtoehtoihin jo hyvissä ajoin ja selvitä, mitkä ominaisuudet ovat yrityksellenne tärkeimpiä”, Kristian summaa. Kuukausien tai vuosien harkinta-aikaa hän ei kuitenkaan suosittele, sillä jos asia tuntuu ajankohtaiselta nyt, vuoden kuluttua vaihtaminen voi olla paljon työläämpää ja tieto lisää tuskaa. Siksi Rasehorn suositteleekin ominaisuuksien listaamista etukäteen, jotta niitä voi aidosti testata Collapick Tempon demossa.

Collapick Tempon osalta Kristian nostaa vielä yhden selkeän vahvuuden: “Vaikka logistiikan tai taloushallinnon yhdistäminen toiminnanohjausjärjestelmään ei tunnu ajankohtaiselta nyt, kannattaa ottaa huomioon niiden mahdollinen tarve tulevaisuudessa. Collapick Tempossa on valmiit integraatiot kaikkia teollisuuden ja tuotannon yleisimpiä tarpeita varten, joten kokonaisuuden laajentaminen myöhemmässä vaiheessa on tehty todella vaivattomaksi.”

Kysy lisää ja varaa aika ERP demolle!

Kristian Rasehorn

Myynti ja tilannekartoitus

044 987 0468

kristian.rasehorn@collapick.com