Collapick

info@collapick.com

Asiakkaitamme

Teollisuus

Valmistava teollisuus on tuoteperheemme perusta ja esikoisemme, siten olemme kerryttäneet useita onnistuneita toteutuksia tältä toimialalta. Asiakastarinoissa usein mainittu Ponniste on tuote, jonka koodasimme kokonaan itse. Sen on pitkälti korvannut Collapick Tempo, jonka moottorina toimii Odoo ERP.

Ymmärrys asiakkaan liiketoiminnasta, prosesseista ja käyttötarpeista on ensisijainen lähtökohtamme. Autamme asiakasta poistamaan kivuliaimmat pullonkaulat ja luomaan perustan kestävälle kehitykselle. Käyttöönottoprojektissa sanomme suoraan, mitä olemme oppineet siitä, miten asiat kannattaa tehdä ja mikä yleensä toimii.

Teknologiset ratkaisut ovat aina toissijaisia, mutta iloksemme olemme onnistuneet luomaan tuoteperheen, joka vastaa teollisuuden, tukun sekä huollon tarpeisiin. Katso myös muut-asiakkaamme, johon kokosimme tukku- ja huoltoreferenssit, sekä asiakkaitamme kaupungeista ja maakuntaliitoista.

Teollisuus

Am-Koneistus

Am-Koneistus Oy valmistaa vuosikymmenten kokemuksella komponentteja äärimmäisen haastaviin olosuhteisiin, kuten metsäkone-, ase-, ja muotinvalmistusteollisuuteen, logistiikkaan, tiehöyläteknologiaan ja viranomaisveneisiin. Yritys tekee koneistus-, sahaus-, poraus-, hitsaus-, jyrsintä-, sorvaus- ja kokoonpanotyöt täysin asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaan.

Vakio-Odoota on rikastettu Collapickin tuotannon ja varaston helppokäyttöliittymillä, Netvisor-integraatiolla, sekä asiakaskohtaisilla muokkauksilla esimerkiksi tilausten tuontiin liittyen. Am-Koneistus käyttää myös kehittämiämme lisäosia Collapick Raportointi sekä Collapick Työajanseuranta.

ODOO ENTERPRISE & TEMPO LISÄOSAT

Lemmikki

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n perustivat vuonna 1986 elintarviketieteiden maisterit. Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Lemmikin tuotteet valmistetaan viimeisimmällä tuotantoteknologialla ja niiden valtteja ovat korkea laatu, puhtaus ja erittäin hyvä maittavuus.

Lemmikki otti käyttöön Collapick Tempon tuotannon, varaston ja lähetysten hoitamiseen. Lemmikillä Tempo hoitaa muun muassa eränumerot sekä SSCC-tarrat. Viimeisin lisäys ovat EDI-yhteydet sekä integraatiot ulkoiseen varastoon sekä Lemonsoftiin.

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Tekopa

Tekopa Oy tuottaa monipuolisia koneistuspalveluita, hoitaa yhteistyöverkoston avustuksella raaka-ainehankinnat ja pinta- sekä lämpökäsittelyt, sekä palvelee asiakastarpeen mukaan aina suunnittelusta koko prosessin hallintaan.

Yrityksen käytössä on Tempo teollisuuteen, jota on rikastettu Netvisor integraatiolla, sekä asiakaskohtaisilla muokkauksilla esimerkiksi tulosteisiin. Yritykselle toteutettiin ensimmäisessä vaiheessa toimiva ERP vain 2 kuukaudessa. Toisessa vaiheessa vastataan asiakkaan tarpeisiin tuotannon puolella, hiomalla esimerkiksi asetusaikoja, tuotekonfiguraatioita sekä alihankinnan seuraamista sekä käsittelyä.

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Toivalan Metalli

Toivalan Metalli on 45-vuotias metallialan alihankintayritys, joka joka valmistaa mittatilaustyönä tuotteita ja osia kaikenlaisista metallilaaduista. Yritys omaa monipuoliset palvelut kohtuullisen pieneksi konepajaksi, sillä se tekee laserleikkausta, laser 3D-mitoitusta, osavalmistusta, kokoonpanoja, levyleikkeiden hiontaa, särmäystä, teräs- ja alumiinihitsausta, putkentaivutuksia, putkenpään muokkauksia sekä myös muovin 3D-tulostusta.

Toivalan Metallin monipuolisen toiminnan tukena puksuttaa Collapick Tempo Teollisuuteen -Odoo ERP, Työajanseurannan lisäosat, Netvisor-, OpenText- ja Jakamo integraatiot, Asiakaskohtaiset muokkaukset

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Promec

Promec eli Professional Mechanics Finland Oy on mekaniikka-alan yritys, jonka palvelukattaukseen kuuluvat suunnittelu-, 3D-tulostus-, koneistus-, kokoonpano-, lopputestaus- sekä tuotekehityspalvelut.

Promecin ytimenä puksuttaa Tempo teollisuuteen-paketti. Lisäksi yrityksellä on käytössään työajanseurannan lisäosat sekä Visma Fivaldi- laskutusrajapinta. Kokonaisuutta täydentää yrityksen tarpeeseen tehdyt muokkaukset, kuten JSON-importeri tilausten tuontiin, sekä osaluettelon kopiointimahdollisuus.

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Pro-Machining

Pro-Machining Oy on pohjoiskarjalainen CNC-koneistuspalveluja tarjoava yritys, joka on keskittynyt proto- ja piensarjavalmistukseen.

Asiakkaalla on käytössään Collapick Tempo teollisuutteen, jota on höystetty työajanseurannalla, sekä Procountor-integraatiolla. Pro-Machiningille on tehty kustomointia esimerkiksi tulosteisiin, sekä Asiakas-importer, jossa yritys voi viedä suurimman asiakkaansa tilaukset Excel-importerilla suoraan Tempoon myyntitilaukseksi. Yritys on toiminut pilottina Collapick Tempon lisäpalveluiden tuotekehityksessä esimerkiksi työaikapankin sekä Tuotannon Ganttin osalta.

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Outokummun metalli

Outokummun Metalli Oy valmistaa John Deere ja Waratah -tuotemerkeillä myytävien harvesteripäiden runkoja.

Asiakkaan haasteena oli tuotannon kokonaistilanteen hahmottaminen sekä kirjausten tekeminen paperilla. Toteutuksen alkuvaiheessa kartoitettiin järjestelmäauditoinnilla kokonaistilanne ja luotiin pitkän ajan järjestelmästrategia yritykselle. Alkuvaiheen jälkeen toteutettiin työprosessin digitalisointi sekä kokonaistilanteen visualisointi. Järjestelmä liitettiin olemassa olevaan tuotannonohjaukseen sekä Microsoftin Sharepoint-ympäristöön.

TUOTANNON DIGITALISOINTI

Amak

Amak Oy on vaativaan alihankintakoneistukseen erikoistunut yritys, jonka CNC sorvit ja jyrsimet koneistavat alumiiniseoksia, haponkestävää- ja ruostumatonta terästä, muoveja sekä messinkiä.

Amak hoitaa kauttamme tuotannonohjauksen ja kuittaukset, mutta hallinnoi toimintaansa muutoin oman ERP järjestelmänsä kautta. Käyttöpakettiin kuuluvat myynti,- varasto,- sekä valmistusmoduulit, tuotannon helppokäyttöliittymät, sekä Odoon vakiohuolto ilman helppokäyttöliittymiämme. Yhteistyö yrityksen C9000 ERP:hen onnistuu tekemämme integraation kautta.

TUOTANNONOHJAUS

CoPaint

CoPaint on rahtimaalaamo, joka maalaa metalli- ja muovituotteita osana teollisuuden alihankintaketjua. Suomen suurimmassa teollisuuskylässä Nivalassa yritys hiekkapuhaltaa ja märkämaalaa esimerkiksi ajoneuvo-osia sekä erilaisia osakomponentteja, ja on erikoistunut kappaleiden sarjakäsittelyyn linjastoissa.

CoPaint hyödyntää Collapick Tempoa teollisuuteen, sekä Visma Fivaldi-integraatiota. Yritykselle on tehty myös joitakin asiakaskohtaisia muokkauksia.

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Havel

Hassinen Veljekset Oy eli tuttavallisemmin HAVEL on Ilomantsissa sijaitseva perheyritys, joka on erikoistunut muovisuojaspiraaleihin sekä metsä- ja kaivinkoneiden työkaluihin. Yrityksen kaikki tuotteet valmistetaan edelleen Ilomantsissa omalla tehtaalla ja niitä viedään pariin kymmeneen eri maahan, erityisesti Keski-Eurooppaan.

HAVELilla on käytössään Collapick Tempo teollisuuteen, sekä laskutusintegraatio Netvisoriin.

TEMPO TEOLLISUUTEEN

Teräsel

Teräsel Oy on teknisen kaupan tukku- ja maahantuontiliike, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat teräs- sekä muut rakennustuotteet.

Yritykselle on toteutettu ketterä ja kevyt erp, hyödyntämällä myynti ja valmistus -moduuleita.

MYYNNIN JA TUOTANNON KEVYT ERP

Niemen tehtaat

Vuonna 1898 perustettu Niemen Tehtaat Oy valmistaa huonekaluja jo neljännessä polvessa. Yli 120 vuoden aikana perheyritys on laajentunut kolmen yrityksen kokonaisuudeksi.

Olemme toimineet Niemen Tehtaiden WordPress-verkkosivujen sekä WooCommerce-verkkokaupan ylläpitäjänä, vastaten teknisestä tuesta sekä sivustojen kehittämisestä. Lisäksi integroimme yrityksen CGI Profio ERP-järjestelmän verkkokauppaan, sekä kehitimme Jälleenmyyjäportaali-sovelluksen erityisesti toimistokalusteiden tukkua varten.

VERKKOSIVUJEN JA VERKKOKAUPAN HALLINTA

”Iso kiitos siitä, että teidän puolen kavereilta tuli käyttöönottovaiheessa jatkuvasti viestiä, että he voivat yrittää auttaa. He ajoivat Exceleitä sisään, mikä helpotti meitä – ettei kaikkea tarvinnut tehdä itse. Tiesit, että aina joku vastaa ja jonkun saa aina kiinni. Se, ettei jätetä – sen jälkeen kukaan ei vastaa, kun on sopimus ja nimi paperissa. Siinä suhteessa olen todella kiitollinen siitä, että olemme saaneet apua. Koskaan ei ole tullut sellaista tiedotonta tilannetta, sillä aina asioihin on löytynyt ratkaisu ja selitys. Olemme saaneet käyttöönottovaiheessa myös erillisen ohjeistuksen tuotekorttien tekoon – onhan se hyvää palvelua. Sain heti alkuun sellaisen ammattimaisen käsityksen teistä, koska Teamssissä oli välillä teknisen puolen kaveria vastaamassa kysymyksiin, ja aina vähän eri osa-alueilta ihmisiä mukana. Siinä yhteistyön alussa tuli jo käsitys, että nyt ollaan ammattilaisten kanssa tekemisissä.”

Marianne Vepsäläinen Toimitusjohtaja | Tekopa Oy
Tekopa Oy: Suomen ennätysvauhdissa käyttöönotettu Tempo ERP tehostamaan yrityksen tuottavuutta

”Jos ajatellaan nimenomaan tätä projektia, niin Collapick hoiti teknisen toteutuksen lisäksi oivallisesti myös projektin vetovastuun. Yhteydenpito eri osapuoliin, valmiit ratkaisuehdotukset sekä nopea ongelmanratkaisukyky olivat isossa osassa projektin maaliin saattamisessa. Projektipäällikkö oli aidosti kiinnostunut ratkaisemaan asioita nopeasti, jotta tavarantoimituksemme asiakkaille saatiin turvattua. Collapickille pisteet nopeasta toiminnasta ja ongelmanratkaisukyvystä!”

Olli Jartti Vienti- & hankintapäällikkö | Eläinruokatehdas Lemmikki Oy

”Odoo on laajalla käyttöalueella toimiva ohjelmisto. Aplikaatioita on paljon ja laskutuksen rajapintoja, joita voi ottaa lisänä, kun yhtiö kehittyy. Tuote on hyvä ja varsinkin se käyttöönottoprosessi oli selvästi yksinkertainen ja nopea. Asiakastuki toimii hyvin, tulee nopeasti vastauksia ja ratkaisuja, jos ja kun niitä ongelmakohtia tulee. Järjestelmä on yksinkertainen ja looginen käyttää. Siinä on ne syyt minkä takia voisi suositella toisellekin.”

Aleks Salasin & Jari Haikara Toimitusjohtaja sekä myyntipäällikkö | Teräsel Oy

“Palvelu teiltä meille on ennen kaikkea teknistä tukea, joka on jatkuvassa käytössä – ja toiminut kyllä erittäin hyvin. Tuen vasteaika on kunnossa. Projektihenkilöstö ottaa kaikki huolet ja tyhmätkin kysymykset huomioon, ja kysymyksiin saa selkeät vastaukset ennemmin tai myöhemmin, jopa vuorokauden sisällä. Otatte todella hyvin vastaan ideoita ja sanotte rehellisesti, jos jokin asia ei onnistu. Yhteistyö on ollut hyvin helppoa ja luontevaa”.

Esa Kontkanen Tehdaspäällikkö | Pro-Machining Oy

Haluatko kuulla lisää toteutuksistamme?

Kaikki asiakkaamme eivät suinkaan ole listattuna tällä sivulla. Ota yhteyttä, niin voimme vinkata toimialaasi ja tilanteeseesi sopivan referenssin, tai kertoa toteuttamistamme ratkaisuista lisää.