Collapick

Tukku UKK

ERP / Tukkukauppa / Julkaistu 18.3.2024
Lukuaika 3 min

Collapick Tempo Tukkuun on erityisesti tukkukaupan tarpeisiin optimoitu Odoo ERP, joka kokoaa yhteen tärkeimmät työkalut CRM:n, ostojen kuin varastonkin hallintaan. Kokosimme tähän artikkeliin Collapick Tempon sekä sen tukkutoimintojen Usein Kysytyt Kysymykset.  

Mitä hyötyä Collapick Temposta on tukkutoimijoille?

Useimmilla tukkuasiakkaillamme Collapick Tempo on sujuvoittanut logistisia prosesseja ja jäljitettävyyttä. Tempon helppokäyttöliittymät tekevät myös varastotyöntekijöiden työstä selkeää ja intuitiivista. Mm. sarja- ja eräseuranta sekä viimeiset voimassaolopäivät ovat Collapick Tempon vakio-ominaisuuksia.

Miksi meidän pitäisii harkita Collapick Tempon käyttöönottoa?

Varastonhallinta, saldojen ajantasaisuus, logistiikan toiminnot sekä taloushallinto (vain muutamia mainitaksemme) muuttuvat paljon suoraviivaisemmiksi ja sujuvammiksi intuitiivisen ja sujuvan Collapick Tempon avulla. Tyytyväiset tukkuasiakkaamme ovat tästä paras osoitus.

Kuinka Tempo voi parantaa liiketoimintaprosessejamme?

Tukkutoimijoilla on usein useita jälleenmyyjiä ja Collapick Tempo toimii myös tässä kuviossa erinomaisena työkaluna. Esimerkiksi eri jälleenmyyjätasoille voidaan asettaa eri hinnastot. Tukkutoiminnassa on yllättävän erilaisia toimintamalleja, ja Tempo taipuu tarvittaessa myös ulkoisen varaston hallintaan sekä siihen, että keräilylupa annetaan keskitetysti. Erikokoisten tuotepakkausten purkaminen yksittäistuotteiksi on yksi tukulle tyypillinen haaste, johon Tempossa on myös ratkaisunsa. Erilaiset regulaatiot vaativat kasvavassa määrin tuotteiden yhteyteen dokumentteja, jotka Tempossa on helppo lisätä esim. suoraan tuotekortille, joten välttämättä ei edes tarvita erillistä tuotetietojärjestelmää.

Käytämme viivakoodinlukijoita varastollamme. Onko Tempo yhdistettävissä tähän järjestelmään?

Collapick Tempossa ei varsinaisesti ole rajoituksia viivakoodin lukulaitteiden suhteen. Lähes kaikki käsiskannerit käyvät. Me hoidamme käytettävän koodin asetukset kuntoon, jotta järjestelmät kommunikoivat keskenään saumattomasti. Olennaisinta on saada tietää, mitä viivakoodeja on tarkoitus lukea ja mihin tarkoitukseen, sekä mitä sovellusta koodien lukemiseen mobiililaitteella käytetään.

Olemme ulkoistaneet osan toiminnoistamme. Voiko Tempon integroida alihankkijan järjestelmiin?

Kyllä voi, joskin integraatio vaatii alihankkijalta järjestelmän, jossa on mahdollisuus rajapintaan, josta saadaan halutut tiedot kulkemaan järjestelmien välillä. Kannattaa silti miettiä, mitä on järkevää integroida (täysin eri logiikalla toimivia järjestelmiä ei kannata kovin syvällä tasolla yhdistää teknisistäkin syistä). Tukkukaupassa, johon ei liity valmistamista, jälleenmyyjät ovat usein isommassa roolissa kuin alihankkijat/sopimusvalmistajat. Silloin riittävät monesti EDI-sanomat, jotka Tempossa onnistuvat esimerkiksi OWS:n tai Jakamon kautta, tai tarvittaessa täysin räätälöityinä. Tyypillisesti rajapintojen välillä välitetään tilauksia ja varastosaldoja.

Päivittyvätkö saldot reaaliajassa, vai ajetaanko saldot öisin, kuten yleensä on tehty?

Saldot päivitetään yleensä reaaliajassa, mutta mikäli toiveena on saldojen päivittäminen tiettynä ajankohtana, sekään ei ole Tempolle ongelma. Collapick Tempo taipuu kaikkiin tarpeisiin ja toimintamalleihin. Raportointitarpeet ovat osoittautuneet tukkukaupassa melko yksilöllisiksi. Yritykset seuraavat ja hallitsevat esimerkiksi saapuvan ja lähtevän tavaran riittävyyttä eri tavoin, ja olemme kustomoineet monenlaisia raportteja erilaisiin toimintamalleihin, joissa voidaan ottaa huomioon myös esimerkiksi CRM:n liidit.

Kuinka turvallinen Tempo on?

Collapick Tempo on erittäin turvallinen järjestelmä, sillä avoimeen lähdekoodiin perustuvaa järjestelmää kehittävät tuhannet ihmiset ympäri maailmaa. Osa heistä pyrkii löytämään pienimpiäkin tietoturvariskejä, jotka poistetaan ennen kuin todellisia riskejä ehtii edes syntyä. Eri käyttäjille annetaan erilaiset käyttöoikeudet, jotta esimerkiksi taloushallinnon toiminnot ovat vain tiettyjen käyttäjien saavutettavissa.

Kuinka helposti Tempo integroituu olemassa oleviin järjestelmiimme?

Varsin helposti ja kattavasti, niin verkkokauppa-alustoihin kuin muihinkin järjestelmiin. Raportointitarpeet ovat osoittautuneet tukkukaupassa melko yksilöllisiksi. Yritykset seuraavat ja hallitsevat esimerkiksi saapuvan ja lähtevän tavaran riittävyyttä eri tavoin, ja olemme kustomoineet monenlaisia raportteja erilaisiin toimintamalleihin, joissa voidaan ottaa huomioon myös esimerkiksi CRM:n liidit. Collapick Tempo on integroitavissa myös Googlen ja Outlookin rajapintoihin tarpeen mukaan esimerkiksi kalenterinäkymän tai sähköpostien osalta.

Koulutetaanko henkilökuntamme järjestelmän käyttöön Collapickin toimesta?

Ehdottomasti. Koulutamme eri käyttäjät juuri niitä ominaisuuksia ajatellen, joita he työssään käyttävät. Keräilijän ei siis tarvitse oppia taloushallinnon toimintoja, vaan jokainen käyttäjä saa omaa työtään koskevaa opastusta.

Miten saamme tukea ja ylläpitoa Collapick Tempon käytön aikana?

Collapickin tukitiimi on aina valmiina auttamaan! Tikettijärjestelmän kautta tukipyyntö välittyy heti useammalle asiantuntijalle, joista valikoidaan kyseisen tukitarpeen parhaiten tunteva henkilö auttamaan asiakasta. Tukemme on asiakkaille maksuton. Pidämme myös osaamistamme ajan tasalla kaiken aikaa ja asiakkaidemme järjestelmät päivitetään säännöllisesti ilman että edes huomaat sitä!

Kysyttävää?

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tai varaa Collapick Tempo Tukku -Odoo ERP demo, jossa esittelemme järjestelmän veloituksetta livenä!

Kristian Rasehorn

Myynti

044 987 0468

kristian.rasehorn@collapick.com

Jarno Laine

Myynti

050 301 2956

jarno.laine@collapick.com